Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Sindssyg dømt ved nævningeting for alvorlig brandstiftelse 
22-05-2015 

En 49-årig mand er blevet dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for at have tændt ild til sin lejlighed på et bosted i et forsøg på at forvolde nærliggende risiko for andres liv.
Manden var tiltalt for i maj 2013 og marts 2014 at have tændt ild til inventar i sine lejligheder på to bosteder for psykisk behandlingskrævende.

Tiltalte erkendte at have påsat brandene, men nægtede sig skyldig under henvisning til manglende bevis.

Efter bevisførelsen lagde retten til grund, at tiltalte havde foretaget ildspåsættelserne, og at han ved branden den 8. marts 2014 havde til hensigt, at andres liv skulle udsættes for overhængende fare. Tiltalte havde den 8. marts 2014 sat ild til en dyne i sengen på sit soveværelse på bostedet og der udviklede sig en omfattende brand. Tiltalte forklarede, at det var hensigten, at personalet skulle dø. Tiltalte blev fundet skyldig i begge forhold for forsøg på brandstiftelse, og i sidstnævnte forhold efter en bestemmelse, der angår forhold af meget alvorlig karakter.

Tiltalte blev ikke straffet på grund af sindssygdom. For at forhindre tiltalte i at begå mere kriminalitet bestemte retten, at tiltalte skal anbringes på en psykiatrisk afdeling. Der blev ikke fastsat en tidsgrænse for, hvor længe anbringelsen må vare. Det betyder, at retten skal vurdere anbringelsen efter 5 år og derefter hvert andet år.

Retten i Hillerøds dom den 21. maj 2015 i SS 5203/2014.

Til top Sidst opdateret: 22-05-2015 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk