Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Køb af minkstykpels kunne ikke hæves 
20-01-2014 

Retten i Hillerød har i en dom afgjort, om en køber kan hæve en handel uden at lade sælger vurdere fejlen ved varen.

En køber indbragte en sag for Forbrugerklagenævnet om en minkstykpels. Efter besigtigelse af pelsen nåede Forbrugerklagenævnet frem til, at et hul i pelsen skyldtes en fabrikationsfejl. Sælgeren skulle derfor betale købesummen på 7.000 kr. tilbage til køberen.

Forbrugerklagenævnet indbragte sagen for byretten, da sælgeren ikke fulgte nævnets afgørelse.

I byretten forklarede køberen, at der først var gået hul i pelsen på den ene side foran, og at sælgeren havde repareret dette. Senere gik der igen hul i pelsen, denne gang på et ærme. Køberen ringede da til sælgeren og hævede købet, men sælgeren ville ikke acceptere at lade handlen gå tilbage.

Byretten nåede frem til, at køberen ikke kunne hæve købet, fordi sælgeren havde ret til at reparere pelsen. Sælgerens ”afhjælpningsret” må indebære, at sælgeren skal have mulighed for at vurdere skaden og tage stilling til, om der er en fejl ved varen, og om sælgeren vil tilbyde reparation eller omlevering. Da sælgeren ikke havde haft mulighed for at vurdere skaden på pelsen ved ophævelsen af købet, havde sælgeren ikke mistet sin ret til at tilbyde at reparere den.

Retten i Hillerøds dom den 20. januar 2014 i sag BS 58/2013.
Til top Sidst opdateret:  
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk