Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dyrehandel frifundet for at overtræde dyreværnslovgivningen 
10-06-2011 

Retten i Hillerød har den 9. juni 2011 frifundet en dyrehandel for at have udsat fisk og gnavere for væsentlig ulempe med hensyn til dårlig vandkvalitet, utilstrækkelig ventilation og rengøring.

En dyrehandel i Stenløse var anklaget for at udsætte sumatrababefisk for væsentlig ulempe, idet en uvirksom pumpe skulle have medført, at vandet i akvariet ikke havde passende kvalitet. Derudover var dyrehandlen anklaget for ikke at sørge for ventilation til gnavere i et kælderrum, og at hygiejnen i kælderrummet ikke var god nok.

Retten lagde vægt på, at der var modstridende forklaringer i sagen, og at det ikke ud fra billeder eller andre oplysninger i sagen kunne konstateres, hvilken kvalitet vandet i akvariet havde, om der var tilstrækkelig ventilation i kælderrummet, eller hvilken standard rengøringen havde. Dyrehandlen blev derfor frifundet for overtrædelse af dyreværnsloven og bekendtgørelsen om erhvervsmæssig handel med dyr.

Retten i Hillerøds dom den 9. juni 2011 i sag SS 3433/2011.

Til top Sidst opdateret: 09-06-2011 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk