Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom for drabsforsøg på politimand i Center Sandholm 
01-11-2016 

En 26-årig udlænding er blevet idømt 6 års fængsel for drabsforsøg.

Tiltalte begik den 29.september 2015 om natten indbrud i en af politiets bygninger i Center Sandholm. Han var alene i bygningen og blev overrasket, da en politimand kom til stede for at hente nogle papirer. Tiltalte overfaldt og stak politimanden adskillige gange med en bajonet i bl.a. skulder, hals og hoved, med stort blodtab til følge.  

Udlændingen blev tiltalt for drabsforsøg. Tiltalte nægtede sig skyldig, men erkendte at have udøvet grov vold.

Retten lagde til grund, at tiltalte havde stukket politimanden adskillige gange, inden det lykkedes politimanden efter ca. fem minutters kamp at vriste kniven fra tiltalte.  Under overfaldet råbte tiltalte to gange ”Alahu Akbar - die you swine”. Tiltalte gik herefter til Center Sjælsmark, hvor han skrev flere sedler, i hvilke han udtrykte tydelig sympati for Islamisk Stat. Tiltalte havde også forud for overfaldet udtrykt sympati for Islamisk Stat på sedler, han havde efterladt efter indbrud i forsvarets bygninger.

Retten fandt det bevist, at tiltalte havde til hensigt at slå politimanden ihjel, hvorfor han dømtes for forsøg på manddrab.

Et flertal af nævningetinget fastsatte straffen til seks års fængsel og lagde herved særlig vægt på, at overfaldet skete spontant under et indbrud. Et mindretal af nævningetinget stemte for at straffe tiltalte med 7 års fængsel.

Tiltalte blev i øvrigt fundet skyldig i syv andre forhold, som han delvist havde erkendt. Disse forhold har ikke haft betydning for den udmålte straf.

Tiltalte blev endvidere udvist med indrejseforbud for bestandig.

Tiltalte ønskede ikke at anke dommen.

Retten i Hillerøds dom af den 1. november 2016 i sag SS 9-3365/2016.
Til top Sidst opdateret: 01-11-2016 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk