Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Betinget fængsel for bedrageri med koncertbilletter 
05-11-2015 

En 22-årig ung mand er idømt 10 dages betinget fængsel for bedrageri med koncertbilletter til 400 kr.

Den tiltalte mand var anklaget for bedrageri ved i marts 2015 at sælge to billetter til en udsolgt koncert med Dizzy Mizz Lizzy for 400 kr. uden at sende billetterne til køberen.  

Tiltalte nægtede sig skyldig.  

Køberen af billetterne forklarede, at hun havde annonceret i Den Blå Avis efter koncertbilletter og blev kontaktet af en mand, der havde nogle billetter til salg. De aftalte, at hun skulle betale for billetterne ved at overføre 400 kr. via MobilePay, og at han skulle sende billetterne til hendes e-mail adresse. Hun modtog aldrig billetterne og kunne ikke længere få kontakt til manden. 

Retten lagde til grund, at det var tiltaltes telefonnummer, som blev brugt til kommunikationen med køber, og at betalingen for billetterne blev overført til tiltaltes bankkonto. Tiltalte havde endvidere betalt pengene tilbage til køberen, efter at politiet gik ind i sagen. 

På denne baggrund blev tiltalte dømt for at have begået bedrageriet.

Retten udmålte straffen til en samlet straf på 10 dages fængsel, som ikke skulle afsones på betingelse af, at tiltalte ikke begik ny kriminalitet i en prøvetid på 1 år, hvor han skulle være under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Straffen omfattede også en anden betinget dom med en prøvetid på 1 år, idet tiltalte i januar 2015 var blevet dømt for at have forsøgt at stjæle 275 kr. fra sin arbejdsgiver.

Retten i Hillerøds dom den 2. november 2015 i sag SS 8-3402/2015.

Til top Sidst opdateret: 05-11-2015 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk