Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Ældre mand idømt 5 måneders betinget fængsel for knivstik i familieforhold 
22-10-2012 

72-årig mand, der er gift med en 34-årig kvinde, dømt for at have stukket sin ægtefælles fader med kniv i venstre side af brystet.

Retten i Hillerød har den 19. oktober 2012 afsagt dom i en sag, hvor en 72-årig mand blandt andet var tiltalt for ved vold at have stukket en 10 cm lang køkkenkniv en gang i venstre side af brystet på en mand på 58 år. Volden blev udøvet i forbindelse med, at tiltaltes ægtefælle opløste samlivet med tiltalte, og der efterfølgende opstod vedvarende kontroverser mellem tiltalte og ægtefællen og hendes forældre, herunder den forurettede mand.

Tiltalte nægtede sig skyldig.

Tiltalte blev dømt for den 3. august 2012 om aftenen at have opsøgt ægtefællens moders bopæl, hvor ægtefællens forældre befandt sig sammen med ægtefællen, og hvor tiltalte stak ægtefællens fader med kniven, mens ægtefællens far med en gummihammer slog tiltalte i hovedet og på hænderne flere gange.

Grov vold ved udøvelse af knivstik straffes sædvanligvis med ubetinget fængsel. Under hensyn til tiltaltes alder sammenholdt med, at han ikke tidligere var straffet og med slag med gummihammer var påført ikke ubetydelige skader samt havde været frihedsberøvet siden 3. august 2012, blev straffen gjort betinget, jf. straffelovens § 82, nr. 2.

Tiltalte modtog dommen og blev løsladt. 

Til top Sidst opdateret: 22-10-2012 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk