Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

6 og 8 måneders fængsel for vold begået på Fjordvej i Hundested 
23-04-2013 

16- og 19-årige mænd idømt henholdsvis fængsel i 6 og 8 måneder for vold mod 2 gæster til privat fest
Retten i Hillerød har fundet to mænd på 16 og 19 år fra Hundested skyldig i grov vold ved at have slået en 22 årig mand med et baseball-bat i hovedet, ligesom de stak en 19 årig mand med en kniv i hånden og forsøgte at stikke ham i låret. Begge fik skader, der medførte behandling på sygehuset og efterfølgende sygemelding i 2 uger.

De tiltalte kunne erkende at have begået vold med et baseball-bat, men mente at det var i selvforsvar.

Retten fandt, at der var tale om grov vold efter straffelovens § 245, stk. 1, begået af de to tiltalte i forening og efter forudgående aftale, idet de medbragte to knive og et baseballbat til stedet, hvor de skulle tale med den ene af de forurettede. Retten fandt det ikke bevist, at de to forurettede selv havde givet rimelig anledning til volden. Der var derfor ikke tale om selvforsvar.

Den 16 årige tiltalte blev på grund af sin unge alder idømt en delvist betinget dom, således at kun 3 af de 6 måneder skulle afsones i fængsel. Den 19 årige tiltalte blev idømt 8 måneders ubetinget fængsel. Begge de tiltalte var tidligere straffet for vold.

Til top Sidst opdateret: 23-04-2013 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk