Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

5 års fængsel for knivstik i Kulhuse med døden til følge 
21-01-2014 

Et nævningeting ved Retten i Hillerød har den 21. januar 2014 fundet en 31-årig polsk kvinde skyldig i grov vold med døden til følge.

I juni 2013 fandt en episode sted i Kulhuse mellem en kvinde og hendes kæreste. Kvinden ringede kl. 01 om natten efter en ambulance, fordi hendes kæreste var blevet stukket med en kniv. Kæresten afgik ved døden umiddelbart herefter.

Anklagemyndigheden tiltalte kvinden for manddrab ved at have stukket og snittet kæresten flere gange med en køkkenkniv med en bladlængde på 20 cm, så han umiddelbart derefter døde.

På baggrund af de tekniske beviser og lægelige erklæringer, og på baggrund af tiltaltes egen forklaring om episoden, lagde retten til grund, at tiltalte ophidset og vred var gået ud af huset og havde viftet med kniven for at skræmme kæresten væk. Derefter kæmpede tiltalte og kæresten om kniven, som pegede med spidsen mod kærestens bryst og mave. I den forbindelse fik kæresten blandt andet en 22 cm lang stiklæsion i venstre side af brystkassen, som senere medførte døden.

Retten mente ikke, at der var bevis for, at tiltalte havde haft til hensigt at dræbe kæresten. Men der var bevis for, at tiltalte havde anset det for overvejende sandsynligt, at kæresten ville blive stukket med kniven og komme alvorligt til skade, og at kæresten kunne dø som en uagtsom følge af et knivstik.

Tiltalte blev derfor fundet skyldig i grov vold med døden til følge og straffet med fængsel i 5 år. Tiltalte blev også udvist af Danmark.

Retten i Hillerøds dom den 21. januar 2014 i sag SS 3904/2013.

Dommen blev stadfæstet af Østre Landsret den 4. juli 2014.

Til top Sidst opdateret: 04-07-2014 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk