Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

35-årig mand idømt 1 års fængsel for indbrud i sommerhuse 
 

35-årig mand fra Hundested idømt 1 års fængsel for 8 indbrud fortrinsvis i sommerhuse beliggende i Hundested/Frederiksværk Kommune og 8 forsøg på indbrud i samme område og på Sydsjælland.

De stjålne effekter var fortrinsvis designermøbler, og udbyttet var på ikke under 800.000 kr. I de 8 tilfælde af forsøg på indbrud var det tiltænkte udbytte ligeledes designermøbler. Enkelte ejere af møblerne fandt dem sat til salg i Den Blå Avis og på Lauritz.com.

Den 35-årige har forklaret, at han havde købt møblerne af forskellige sælgere, som han mente var i lovlig besiddelse af dem, og derefter sat dem til salg på auktion. Retten har tilsidesat den forklaring.

På den 35-åriges computer var der desuden foretaget søgning på ejendomsmægleres hjemmesider med sommerhuse til salg og med tilhørende designermøbler, der kunne ses på billeder på hjemmesiden. Retten fandt, at denne søgning sammen med fundet af en liste over adresser på nogle af de annoncerede sommerhuse samt tilhørende notater om designermøbler, var tilstrækkeligt til at dømme den 35-årige for 8 forsøg på indbrud.

Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at den anvendte fremgangsmåde bar præg af systematisk planlægning målrettet mod sommerhuse annonceret til salg via internettet med billeder af blandt andet indbo. Den 35-årige var desuden tidligere dømt for berigelseskriminalitet.

I samme sag blev en 60-årig mand fra Hundested i 2 tilfælde dømt for medvirken til hæleri. Han blev samtidig dømt for salg af 50 gram amfetamin fra adresser i Frederiksværk. Hans straf blev fastsat til fængsel i 1 år og 2 måneder. Straffen indeholdt dog også en reststraf på 8 måneder, der stammende fra prøveløsladelse fra en tidligere dom for narkotikakriminalitet.

Hillerød rets dom af den 27. juni 2007 (SS 758/2007)  

Til top Sidst opdateret: 05-07-2007 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk