Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten i Herning sætter menneskesmugling til debat på Folkemødet 2016 
13-06-2016 

Er det menneskesmugling, når danske borgere kører asylansøgere over grænsen? Døm selv når Justitsminister Søren Pind debatterer med formand for Advokatrådet Peter Fogh og direktør Jonas Christoffersen fra Institut for Menneskerettigheder.
Debatten om menneskesmugling og udvisning er arrangeret af retterne i Herning og Lyngby.
 
”Vi ser frem til at deltage i dette års Folkemøde på Bornholm og bidrage til diskussionen af et så aktuelt og vigtigt emne”, udtaler retspræsident ved Retten i Herning, Steen Friis Nielsen, om arrangementet.
 
”Folkemødet handler i bund og grund om det danske demokrati – og her spiller Danmarks Domstole en helt afgørende rolle. Ved Retten i Herning vil vi gerne bidrage til dialogen mellem borgere og domstole. Og det er Folkemødet en del af.
 
Debatten om menneskesmugling er bygget op som en fiktiv retssag, hvor tilhørerne kan følge historien som den tager sig ud for den tiltalte, vidnerne, anklager og dommer.
 
Danmarks Domstole på Folkemødet
 
Debatten om menneskesmugling er ét af flere spændende og aktuelle emner, som Danmarks Domstole sætter til debat på Folkemødet:
 
Hvor meget skal der til for at dømme for voldtægt? Hvor skal børnene bo, når mor og far bliver skilt? Er reglerne om gældssanering gode nok?  Hvad gør du, når testamentet giver alt til naboen? Og hvorfor kan mægling være et godt alternativ til årelange retssager?
 
Få mere information og se hele Danmarks Domstoles program på Folkemødet 2016.
 
Retten i Herning er en del af Danmarks domstole og deltager med 3 dommere i domstolenes arrangementer under folkemødet.
 
 
Med venlig hilsen
 
Steen Friis Nielsen
retspræsident
Til top Sidst opdateret: 13-06-2016 
Retten i HerningseperatorHaraldsgade 28seperator7400 HerningseperatorTelefon: 99686000seperatorEmail: herning@domstol.dk