Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten i Herning er på facebook 
18-11-2014 

 
 
Danmarks Domstole har som et overordnet mål i perioden 2013-2018 blandt andet vedtaget, at vi skal have en tidssvarende kommunikation med omverdenen. Det er en væsentlig forudsætning for at fastholde tilliden til domstolene, at befolkningen kender og forstår domstolenes afgørelser og funktion i samfundet.
 
Retten i Herning har derfor besluttet, at vi vil udbrede kendskabet til domstolenes rolle og arbejdsopgaver på forskellig vis. En af disse måder er ved at oplyse om opgaver og herunder også fortælle om vores afgørelser på de sociale medier.
 
Vi er startet med at lave en side på Facebook. Vi er også indstillet på, at vi et vist omfang vil medvirke til en egentlig dialog med andre brugere på Facebook, idet vi vil svare på spørgsmål, der stilles. Det skal dog betragtes som et supplement til den sædvanlige kommunikation, idet vi fortsat både vil skrive, ringe og maile med brugerne, ligesom man fortsat kan henvende sig personligt i retsbygningen, hvis man har et ærinde eller bare vil se bygningen eller overvære en retssag.
 
Også på Facebook skal vi overholde lovgivningen. Der må derfor ikke forekomme opslag eller kommentarer, der indeholder personfølsomme oplysninger eller på anden måde krænker nogen. Retten kan heller ikke acceptere kommentarer eller føre en dialog om konkrete sager. Hvis der kommer kommentarer af den art, kan de ikke forventes besvaret, og vi vil være nødt til at slette dem.
 
Retspræsident Steen Friis Nielsen udtaler: ”Vi skriver 2014, og de fleste organisationer og større firmaer bruger Facebook som en måde til at kommunikere tidssvarende med det omkringliggende samfund. Nu har vi besluttet, at vi vil opprioritere anvendelsen af den nye teknologi og herunder også bruge de sociale medier.”
Til top Sidst opdateret: 18-11-2014 
Retten i HerningseperatorHaraldsgade 28seperator7400 HerningseperatorTelefon: 99686000seperatorEmail: herning@domstol.dk