Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Pressemeddelelse - dom i narkosag 25. januar 2011 
25-01-2011 

 

Retten i Herning har den 25. januar 2011 afsagt dom i en narkosag omhandlende i alt ca. 2,5 ton hash og 14 kg amfetamin. Endvidere omfattede tiltalte i forhold til den ene tiltalte yderligere ca 8 kg amfetamin. De tiltalte var en hollænder på 60 år og en dansker på 47 år. Danskeren var tidligere to gange idømt henholdsvis 4 og 8 års fængsel for nakokriminalitet. Endvidere var danskerens samlever gennenm 18 år tiltalt for medvirken til narkokriminaliteten navnlig ved at lade hollænderen bo i sit hus i forbindelse med dennes narkokriminalitet i Danmark samt ved at opbevare samleverens udbytte af narkokriminaliteten i en pengeboks i sit hus. Danskeren var endvidere tiltalt for våbenbesiddelse under særdeles skærpende omstændigheder samt en række hæleriforhold, mens samleveren var tiltalt for medvirken til våbenbesiddelsen i hendes hus.

Retten fandt i det væsentligste de tiltalte skyldige i de rejste tiltaler. Hollænderen blev idømt 12 års fængsel og udvist for bestandig, mens danskeren blev idømt 14 års fængsel. Retten lagde herved navnlig vægt på omfanget og den langvarige udstrækning af narkokriminaliteten samt danskerens forstraffe og våbenbesiddelse. Samleveren blev under henvisning til hendes begrænsede rolle idømt 4 års fængsel.

Til top Sidst opdateret: 25-01-2011 
Retten i HerningseperatorHaraldsgade 28seperator7400 HerningseperatorTelefon: 99686000seperatorEmail: herning@domstol.dk