Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Hjertestartere 
06-02-2008 

Retten i Herning har fået hjertestartere.
 

Hvis en person falder om med hjertestop, er det livsnødvendigt med hurtig hjælp – jo hurtigere jo bedre – og helst rigtig hjælp straks. 

Sikkerhedsudvalget ved Retten i Herning har derfor besluttet at investere i hjertestartere, så man er i stand til at yde Førstehjælp i tilfælde af hjertestop. Da retten har personale og besøgende på 2 adresser, er der anskaffet 2 hjertestartere. 

En hjertestarter er et hjælpemiddel, som i visse situationer er i stand til at få et hjerte til at slå normalt igen. Der sættes elektroder på brystkassen. Maskinen måler herefter, om patienten kan hjælpes med et elektrisk stød. Hvis det er tilfældet, kan en hjælper udløse dette stød. Hvis et stød ikke kan hjælpe patienten, eller hvis det eventuelt kan skade patienten, kan hjælperen ikke udløse et stød. Det er derfor ganske ufarligt at anvende en hjertestarter.

Hjertestarterne er placeret dels i rettens ekspedition i Overgade 17 (indgang fra Møllegade) og dels i Informationen i Nygade 3. Retten har samtidig uddannet ca. 30 af de ansatte til at bruge hjertestarterne.

Formanden for sikkerhedsudvalget, sekretariatschef Henning Færmann, håber, at indkøbet er spild af penge. Han udtaler: ”Det bedste ville være, at vi aldrig får brug for hjertestarterne. Men skulle det ske, har det været alle pengene værd og mere til. Hjertestarterne er selvfølgelig anskaffet for at kunne hjælpe ansatte og andre, der har ærinde ved retten. Hvis de omkringboende eller andre, der er i nærheden af retten, kommer i en situation, hvor en bevidstløs ikke trækker vejret, er de mere end velkomne til at komme over til rettens lokaler og hente hjælp.” 

Retspræsident Henrik S. Stamp roser sikkerhedsudvalget for deres initiativ og tilslutter sig håbet om, at der aldrig bliver brug for hjertestarterne. Han tilføjer: ”Udover kurset i at bruge hjertestarterne vil personalet også få tilbudt et almindeligt kursus i Førstehjælp. Jeg har selv for et par år siden gennemført et kursus i Førstehjælp, ligesom jeg også har lært at bruge hjertestarterne.”

Til top Sidst opdateret: 06-02-2008 
Retten i HerningseperatorHaraldsgade 28seperator7400 HerningseperatorTelefon: 99686000seperatorEmail: herning@domstol.dk