Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom for vold med døden til følge afsagt 21. marts 2014 
24-03-2014 

En 27-årig mand blev fredag den 21. marts 2014 ved retten i Herning idømt fængsel i 7 år for vold med døden til følge over for sin samlever
 
Manden var tiltalt for vold med døden til følge og for at  have efterladt samleveren i hjælpeløs tilstand ved ikke at have tilkaldt læge.
 
Manden forklarede, at parret om aftenen havde været oppe at skændes om ca. 30.000 kr., som tilhørte manden og som samleveren havde taget og brugt. Pengene skulle i følge mandens forklaring have været brugt til en børneopsparing til parrets fælles barn. De kom op at slås og ramte hinanden med slag og spark. Da de blev trætte, gik samleveren i seng ovenpå, mens han selv sov på sofaen i stuen. Da han vågnede dagen efter, lå hun livløs på gulvet og han gik i chok, da han  troede, at hun var død. Han husker ikke mere, før han talte med alarmcentralen og var i færd med at give førstehjælp. Mandens og ambulancelægens forsøg på genoplivning var forgæves.
 
Afdøde havde talrige skader, herunder 80 blodunderløbne mærker og hudafskrabninger. Hun havde endvidere 32 ribbensbrud, som fandtes foran, i siden og bagpå, en lungelæsion og sammenklapning af lungerne, brud på tværtappene på 4 ryghvirvler, bristning af leveren med blødning til bughulen og bristning af højre nyre. Alle skaderne var friske eller forholdsvis friske og således opstået indenfor det eller de sidste døgn forud for dødsfaldet.
 
Nævningetinget fandt det efter bevisførelsen bevist, at manden havde tilføjet samleveren hovedparten af skaderne ved slag og spark og at hun var død af denne vold.
 
Nævningetinget frifandt manden for at have efterladt samleveren i hjælpeløs tilstand, da der efter bevisførelsen ikke var ført bevis for, at manden på et tidspunkt efter voldsudøvelsen og inden hendes død indså, at hun var i en hjælpeløs tilstand og i den forbindelse undlod at tilkalde læge.
 
Et enigt nævningeting fastsatte straffen til fængsel i 7 år.
 
Manden skal desuden betale forsørgertabserstatning til fællesbarnet.
 
Manden ankede straks dommen. Han har været varetægtsfængslet siden den 24. juni 2013, hvor han blev anholdt efter dødsfaldet, og protesterede ikke mod at være fængslet, mens ankesagen behandles.
Til top Sidst opdateret: 24-03-2014 
Retten i HerningseperatorHaraldsgade 28seperator7400 HerningseperatorTelefon: 99686000seperatorEmail: herning@domstol.dk