Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Vores hus 

Rettens bygning er indrettet i to fabrikshaller, der oprindeligt blev opført og brugt af bilfirmaet Mitsubishi.

Det er arkitektfirmaet Kasper Danielsen, der står bag ændringen fra fabrikshaller til retsbygning.

Der er skåret huller til vinduer i vægge og tag, og der er bygget en 1. sal, som strækker sig rundt langs væggene med en ydre svalegang. Oppe på 1. sal har alle ansatte deres egne kontorer, hvor de forbereder sagerne.

Der er opført 9 retssale som små selvstændige huse i hallerne. Retssalene er navngivet med bogstaverne A-I. Ude langs væggen i stueetagen ligger mødelokalerne 1-12, som bliver brugt til møder i fogedretten og skifteretten. De bliver også brugt til møder i forældremyndighedssager, retsmæglinger og notarforretninger.

Tanken bag indretningen er, at hallerne udgør et åbent torv, hvor folk mødes og snakker sammen. Torvet er lyst og åbent og med højt til loftet. Denne del af bygningen understreger domstolenes værdier om åbenhed, dialog og samarbejde.

Når den enkelte sag skal behandles, går de medvirkende ind i retssalen eller mødelokalet og lukker døren. I møderne handler det for domstolene om at yde faglig kvalitet og at være troværdige, neutrale og ansvarlige. Det kræver ro, opmærksomhed og koncentration om den enkelte sag.

Til top Sidst opdateret: 18-10-2017 
Retten i HelsingørseperatorPrøvestensvej 50seperator3000 HelsingørseperatorTelefon: 99684000seperatorEmail: helsingor@domstol.dk