Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Digital kommunikation med retten 
03-10-2011 

 
 
Digital kommunikation med retten
 
Retten kan modtage korrespondance i alle sagstyper pr. e-mail. Det eneste, der stadig skal sendes med post, er korrespondance, der ifølge loven skal sendes til retten skriftligt og i underskrevet stand. Du kan f.eks. ikke sende processkrifter og blanketter med e-mail.
 
Når du sender mails til retten, skal du også være opmærksom på Persondatalovens  regler om digital afsendelse og modtagelse af fortrolige eller personfølsomme oplysninger.  
 
Reglerne medfører, at korrespondance, der indeholder fortrolige eller personfølsomme oplysninger, skal sendes til retten som sikker e-mail (krypteret mail). Hvis du ikke har mulighed for at sende det som sikker e-mail, skal du sende det med almindelig post.
 
Hvis du sender fortrolige og personfølsomme oplysninger til retten med almindelig e-mail, kan du ikke forvente, at retten svarer pr. e-mail.
 
Skal retten sende en mail med fortrolige og/eller følsomme oplysninger til dig, kan det kun ske som sikker e-mail. Hvis din computer ikke kan modtage sikker e-mail, vil retten i stedet sende korrespondancen som almindeligt brev.
 
Du kan her få instruktion i, hvordan du downloader et certifikat, som gør dig i stand til at sende og modtage sikker e-mail.
 
Retten kan modtage sikker e-mail og almindelig mail på de følgende adresser:
 
Hovedmail: helsingor@domstol.dk
Fogedretten: foged.hel@domstol.dk
Retsafdelingen: ret.hel@domstol.dk
Skifteretten: skifte.hel@domstol.dk
 
Til top Sidst opdateret: 03-10-2011 
Retten i HelsingørseperatorPrøvestensvej 50seperator3000 HelsingørseperatorTelefon: 99684000seperatorEmail: helsingor@domstol.dk