Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Nye regler om digital kommunikation med retten 
30-09-2013 

Læs her, hvorfor retterne endnu ikke er helt digitale, og hvor du kan få mere information.

Retten i Helsingør modtager i dag mange henvendelser med mail både fra advokater og borgere, og vi svarer også tit med mail. Men der er regler i lovgivningen, der forhindrer, at vi i alle tilfælde kan nøjes med at maile.

En arbejdsgruppe under domstolene har netop gennemgået de nugældende regler for at være helt sikre på, at vi gør det ens og rigtigt ved alle retter i landet - og giver den rette vejledning til vores brugere.  

Der er nogle ting, der stadig skal sendes til retten med post. Det skyldes, at der ifølge reglerne skal være en original underskrift på dokumentet. I løbet af de kommende år, vil der komme en løsning på dette problem, men indtil da er både vi og vores brugere nødt til at overholde reglerne. Den originale underskrift er simpelthen en gyldighedsbetingelse, så hvis den mangler, så kan det få alvorlige konsekvenser.

Hvis den originale underskrift mangler, kan det f.eks. betyde, at du kan blive dømt til at betale nogle penge, selv om du har sendt en mail til retten, hvor du har protesteret. Det kan også betyde, at du ikke får lov til at anke din sag til landsretten, fordi dit ønske om anke kun er sendt i en mail. Så når vi fortæller, at du skal sende noget til os med posten, så er det ikke fordi, vi er gammeldags og bare vil gøre det besværligt for dig, så er det fordi, vi vil sikre dig din ret.

Vi vil gøre vores bedste for at orientere om reglerne, men vil også opfordre alle vores brugere til så vidt muligt selv at søge information. Via linket nedenfor får du se de nye retningslinjer på Domstolsstyrelsens hjemmeside. Er du i tvivl, er du også altid velkommen til at ringe til os - eller sende dit spørgsmål til os på mail. Du kan finde Retten i Helsingørs mailadresser under "praktiske oplysninger" her på hjemmesiden.

Link til de nye regler:  www.domstol.dk

 

 

 

Til top Sidst opdateret: 30-09-2013 
Retten i HelsingørseperatorPrøvestensvej 50seperator3000 HelsingørseperatorTelefon: 99684000seperatorEmail: helsingor@domstol.dk