Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

En 23-årig mand fra Helsingør idømt 6 års fængsel ved nævningeting 
18-03-2019 

Retten fandt manden skyldig i forsøg på hjemmerøveri og forsøg på røveri mod en forretning.

Hjemmerøveriet blev begået i forening med flere medgerningsmænd. Den 23-åriges rolle var, at han havde presset medgerningsmændene til at begå hjemmerøveriet. Hjemmerøveriet mislykkedes, da beboeren i det private hjem satte sig kraftigt til modværge, hvilket fik medgerningsmændene til at stikke af.

Røveriet mod forretningen aftalte manden i forening med en medgerningsmand. Mandens rolle var, at han pressede medgerningsmanden til at begå røveriet. Røveriet mislykkedes, da medgerningsmanden blev anholdt tæt ved forretningen, hvor røveriet skulle begås. Medgerningsmanden var i besiddelse af en større kniv ved anholdelsen.  

Den 23-årige blev også fundet skyldig i to tilfælde af afpresning af grov beskaffenhed over for nogle yngre mænd fra lokalområdet. I det ene tilfælde blev den afpressede, der var en af de medgerningsmænd, der skulle udføre hjemmerøveriet, pålagt store dummebøder, fordi han havde vist LTF-tegn uden at være medlem af LTF, og fordi hjemmerøveriet var mislykkedes. I det andet tilfælde, som den dømte begik i forening med en medgerningsmand, betalte den afpressede i alt 12.500 kr. til den dømte.

De omtalte medgerningsmænd er blevet dømt i tidligere sager.

Den 23-årige blev endvidere dømt for hærværk mod et beboercenter i det kvarter, som han bor i.

Manden var også tiltalt for et yderligere afpresningsforhold og for medvirken til indbrudstyveri i en række nærmere angivne private hjem og institutioner. Han blev frifundet for disse anklager og for et forhold om overtrædelse af færdselsloven.

 

Rettens sagsnr.:  SS 2884/2019

Til top Sidst opdateret: 18-03-2019 
Retten i HelsingørseperatorPrøvestensvej 50seperator3000 HelsingørseperatorTelefon: 99684000seperatorEmail: helsingor@domstol.dk