Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Familieretten 

Til venstre kan du læse nærmere om Familierettens sagsområder.

Fra den 1. april 2019 er reglerne om behandling af de familieretlige sager ændret. Derfor har retten fået en ny afdeling, familieretten, hvor vi behandler alle familie- og skilsmisserelaterede sager. Det er den afdeling, der tager sig af alle dine henvendelser i sager om børn og skilsmisser.

Alle sager, bortset fra sager om udlevering af børn, kan kun komme i familieretten via Familieretshuset. Familieretshuset er en ny myndighed, der på det familieretlige område erstatter Statsforvaltningen.  

Familieretten behandler sagerne om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær efter "Vejledning om behandling af forældreansvarssager ved byretterne". Du kan i vejledningen læse om, hvilke forskellige sagsbehandlingsmåder, der findes. Det er dommeren, der afgør, hvilken af sagsbehandlingsmåderne, der passer bedst til jeres situation.

Har du brug for familierettens hjælp til at få udleveret et barn til samvær eller efter samvær, så kan du bede familieretten om hjælp direkte. Læs mere her. En anmodning om familierettens hjælp til at få udleveret et barn skal indleveres på domstolenes sagsportal, www.minretssag.dk.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål via hjemmesiden, kan du kontakte familieretten pr. mail: familie.hjo@domstol.dk eller ringe til familieretten på tlf.: 99 68 56 00.

Til top Sidst opdateret: 01-04-2019 
Retten i HjørringseperatorSct. Knuds Park 8seperator9800 HjørringseperatorTelefon: 99685600seperatorEmail: hjorring@domstol.dk