Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Særligt forløb for gymnasieklasser 

Domstolene har udviklet et forløb om retssystemet og kriminalitet til undervisning i samfundsfag i gymnasiet.

Gymnasier: Retsvæsenet i samfundsfag
Domstolene har udviklet et forløb om retssystemet og kriminalitet til undervisning i samfundsfag i gymnasiet. Undervisningsforløbet strækker sig over 10 moduler, hvor eleverne i nogle moduler har traditionel klasseundervisning, mens de i andre moduler skal ud af klasseværelset og ind i retten.

Undervisningen tager udgangspunkt i principper om aktiv læring, hvor eleverne får mulighed for at møde nogle af rettens aktører og selv prøve at gennemføre en fiktiv retssag.

Læs mere på gymnasie.kenddinret.dk, hvor lærere kan hente vejledning og materialer til undervisningen, herunder artikler, video, quiz og opgaver.

Retten kan kun tilbyde et begrænset antal forløb om året, så kontakt os i god tid, hvis du ønsker at gennemføre et forløb om retssystemet og kriminalitet med din klasse.

Lav en aftale
Send en mail til ledelse.alb@domstol.dk eller ring til funktionschef Kristina Skovbo Hauerslev på telefonnummer 99688400 i god tid, inden I kunne tænke jer at gennemføre forløbet.

Hvis I kun ønsker at overvære en sag, skal I anvende blanketten på siden "Besøg retten med klassen"  Læs mere her

Læs mere på besøg retten.

Du kan klikke på retslister og se hvilke sager, der er berammet i denne og næste uge

Læs også
Til top Sidst opdateret: 04-01-2019 
Retten i AalborgseperatorBadehusvej 17seperator9000 Aalborg seperatorTelefon: 99688400seperatorEmail: aalborg@domstol.dk